Keymetrics

Facebook tar sig an Zoom med Messenger Rooms

Som jag skev i förra veckan var det bara en tidsfråga innan Facebook kopierar Zoom för att roffa åt sig av de nya trenden – videokonferenser.

Zoom firade nyss att de når 300 miljoner aktiva, men Facebook kan krossa dem, om de gör det rätt med Messenger Rooms.

Det är alltid svårt att få användare att ändra sina beteenden och kanske har Zoom lyckats mynta in att de är plattformen för videokonferenser. Messenger är mer en typ av chatt för snabba och enkla meddelanden.

Ett trick som Facebook kan ta till för att locka över användare till Rooms är att skrämma bort dem från Zoom. Plattformen har nämligen haft stora problem med sin säkerhet, vilket fått dem redan bannlysta på många företag.

När nyheten om att Facebook lanserar Rooms kom ut i fredags störtdök Zoom på Nasdaq. Det var ett fritt fall från aktiens högsta notering om 179,67 dollar till 158,75 dollar. Det hela gick otroligt fort så det är nog många aktieägare som sitter kvar med aktier på över 170 dollar idag.

Ska bli spännande att se om Facebook lyckas med sin lansering.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Webbinar om medievanor med Nordicom