Keymetrics

Elon Musks hemliga plan är ta över internet från rymden

Igår skickade Elon Musks bolag Starlink upp ytterligare 60 satelliter till rymden. Idén är att förse världen med internet, överallt.

Elon tänkte nog – varför strula med 4G och 5G när man kan förse hela världen med internet från rymden. En idé som nu börjar bli verklighet. Målet är att du ska kunna ha internet överallt, till en och samma kostnad.

Elons satelliter är små och effektiva i att skicka tillbaka internet tillbaka till jorden från sin bana. I dagsläget finns det 420 satelliter som hanteras av SpaceX Starlink. Slutmålet är 42.000 satelliter för att ge hög kvalitet.

Tanken är att en uppkoppling i första skedet går loss på 800 kronor per månad plus en installationsavgift om 2000 kronor. Och ja, du kan spela spel, kolla på film och allt annat du vill göra på internet. Visst är priset för högt men det kommer att sjunka i och med att fler använder tjänsten. Förmodligen blir kostnaden så låg att den kommer att direkt konkurrera med Comhem, Telenor och Telia.

Farten på uppkopplingen blir relativt bra. Om du är ett strategiskt företag kan du förvänta dig upp till 600 megabits per sekund.

Inom kort kommer allt att avslöjas i mer detalj när uppkopplingen lanseras i privat beta. Därefter kommer en mindre publik beta att gå live. Målet är att kunna förse alla med uppkoppling år 2021.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Chrome blockerar tunga annonser