Keymetrics

Allt fler streamingabonnemang i svenska hushåll och stark tillväxt att vänta

Mediavision ser en kraftig tillväxt av antal abonnemang i hushåll som redan abonnerar på minst en streamingtjänst. Och 2020 kommer denna utveckling att förstärkas ytterligare.

Sedan 2012 har Sverige sett en kraftig tillväxt för streamingaktörerna med Netflix i spetsen. Nu kan Mediavision konstatera att första kvartalet i år inte visat tillväxt i nya hushåll, däremot i antal abonnemang. Detta betyder att befintliga streaminghushåll skaffar fler betaltjänster (SVOD) och att utgifterna därför fortsätter att öka.

På ett år har ca 400 000 nya abonnemang tecknats, en ökning med nära 10%. Och aptiten tycks inte avta. Under 2020 avser konsumenterna att skaffa ytterligare ca 850 000 streamingabonnemang. Bakom denna starka tillväxt står fler erbjudanden från bl a telekomoperatörer som Telia, Com Hem och Telenor. Men även befintliga tjänster lockar, liksom Disney+ kommande lansering.

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Så streamade svenskarna i påsk