Keymetrics

World Backup Day – Tips hur du kan skydda din data

Vad skulle du göra om du förlorade alla dina dokument, e-postmeddelanden, kundkontakter och känslig medarbetarinformation? Förlust eller stöld av data är vanligare än du tror! Idag på World Backup Day uppmärksammas IT-säkerhet och vikten av att skydda onlineinformation.

Som företag har man inte råd att försumma sina rutiner när det kommer till säkerhet och backup. Förlust av känsliga filer och information kan äventyra företagets affärer och leda till oförutsedda kostnader. Det är därför viktigt att minimera risken, särskilt i dagar som dessa när vi ser en ökning av cyberattacker – samtidigt som digitalt arbete på distans har blivit tidens melodi.

Datastölder blir allt vanligare
Antalet cyberattacker som sker mot företag växer exponentiellt med nya hot. De flesta fallen handlar främst om bedrägerier som phishingförsök och e-postbedrägerier i syfte att komma över företagsdata. De viktigaste målen för attacker är e-postkonton och sociala konton. Man kan även se en trend att hackare mer och mer väljer att fokusera sina attacker mot mobila enheter för att utnyttja sårbarheter som uppstår vid distansarbete.

Investera i teknik och personal
För att skydda data och nätverk från hackare bör alla som jobbar med IT fundera på om man ska öka sina investeringar i mer komplett och mer innovativ säkerhetsinfrastruktur när det kommer till moln, mobila enheter och sakernas internet. Även den mänskliga faktorn är en aspekt som måste tas i beaktande eftersom dina medarbetares medvetenhet det är den första försvarslinjen. Utöver att titta på sina IT-system finns det även behov att implementera konkreta och kontinuerliga personalutbildningar för att minimera risken för intrång.

Steget före med Dynabook
Dynabook ligger i framkant när det kommer till att försvara sina användare var de än är genom företagets ”security by design”-metod och genom att erbjuda integrerade lösningar som dynabook Mobile Zero Client (DMZC), en innovativ molnlösning som gör data tillgängliga via en virtuell stationär infrastruktur och som erbjuder de högsta nivåerna av säkerhet, rörlighet och hantering.

Zero client är här för att stanna
Genom att data lagras centralt i molnet eller servern och utbyts digitalt behöver den inte längre lagras på notebook-datorns lokala hårddisk, vilket eliminerar en potentiell attackyta för hackare. DMZC stöder också alla större VDI-lösningar, såsom Citrix och VMware, vilket förenklar installation och integration i befintlig IT-infrastruktur. För många företag är regelbundna säkerhetskopior inte längre tillräckligt. Särskilt idag, med mer distansarbete och ett ständigt växande cyberattacklandskap, måste organisationer sätta säkerheten för sina tillgångar, anställda och intressenter först. Det går inte att göra utan att anta en Zero Client-lösning.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
DDoS-attacker använder AWS i stor skala