Keymetrics

UserTesting förvärvar Teston

UserTesting, företag inom kvalitativa användartester och kundinsikter, meddelade idag att man har förvärvat Teston, en aktör inom digitala användartester med primärt fokus på lokala och i dagsläget den europeiska marknaden.

Teston har byggt sin lösning från grunden med fokus på stöd för flera språk. Med förvärvet av Teston ökar UserTesting tillgängligheten av användarinsikter åt europeiska företag, på sitt lokala språk. Detta genom en digital tjänst där testpersoner delar med sig av sin användarupplevelse till företagen – allt på distans.

Genom att kombinera Testons erfarenhet och styrka av lokala marknader, med UserTestings industriledande tekniska lösningar kan vi låta fler företag, stora som små, samla in insikter från valfri målgrupp och valfri bakgrund, och hjälpa dem fatta bättre och snabbare beslut, berättar Chris Moen, CEO och grundare av Teston.

Kundernas feedback ska vara enkel att samla in; Teston har byggt en lättanvänd produkt med stora möjligheter till lokalisering. Detta ger ett enormt värde till både tillväxtföretag och internationella organisationer, som vill dra nytta av tillgången av användarinsikter.

Teston passar in bra i vår produktportfölj och förstärker vår förmåga att ge kunderna den snabbaste tillgången till användarperspektivet, globalt, berättar Andy MacMillan, CEO på UserTesting. ”De har skapat rutiner och processer runt lokalisering som låter oss hjälpa våra kunder som söker feedback på europeiska språk och allt därtill.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Kenza
Kenza i samarbete med Rapunzel of Sweden