Keymetrics

GroupM förutspår enorm SEO-ökning

GroupM siar in i framtiden och förutspår att SEO kommer att öka, inom några månader. Varför?

Jo, de lutar sig mot vad som hände under finansiella krisen år 2008, då just SEO var först ut från startgroparna och att allt fler sitter hemma idag och googlar efter prylar på nätet.

Och visst är det just Google vi använder för att spana in prylar, tjänster och annat vi känner att vi kanske behöver.

Själv googlade jag efter en motionscykel idag då det är för kallt för att gå ut och springa och för att Corona härjar i gymmet. Om du har en dammig motionscykel där hemma som du vill bli av med är det bara att maila till mig.

Enligt chefen för SEO på GroupM ska det tydligen börja ramla in större SEO-uppdrag den närmaste tiden, speciellt från företag som inte drabbats så hårt av krisen. Nu pratar vi om e-handelsföretag och tjänster som förser oss med nödvändigheter i våra hem.

Såklart finns det en längre artikel som diskuterar det här vidare, men poängen är helt enkelt att vara beredd på att SEO kommer att ta fart snabbare än andra annonskanaler.

Här kan du läsa mer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Härligt videoklipp öppnar dörren till Nepas kontor i Stockholm