Keymetrics

Ipsos köper Askia – plattformen för Ipsos.Digital

Ipsos har köpt Askia, plattformen för Ipsos.Digital, av grundarna Jérôme Sopoçko och Patrick George Lassale.

Askia grundades 1996 av Jérôme Sopoçko och Patrick George Lassale och har sedan dess använts av globala företag för att analysera, rapporter och visualisera både online- och offline-data.

Askia har dotterbolag i Frankrike, England, Tyskland och USA.

Jerome Sopocko och Patrick George Lassale kommer att stanna kvar och fortsätta leda bolaget efter köpet av Ipsos, som tar en majoritetsägarroll i bolaget.

“The more we worked with Askia, the more we realised the strength and depth of their technology and the more we valued the people we were working with. We understood quite quickly that there was an opportunity to not only invest in the solutions but in the business as well – for the benefit of Ipsos, Askia and our respective clients,” kommenterar Didier Truchot, VD för Ipsos.

“Joining forces with a company like Ipsos is a dream come true. We have been extremely impressed with their expertise, attitude and commitment to helping us to create the next generation of survey platform. The future of interviewing is not linear or browser-based. Whether the respondent chooses to type, talk or visualise their answer – in-stream analysis and decision making is required. This will allow instant recognition of intent, sentiment and attitude. It will result in the dynamic presentation of feedback and conversation management,” kommenterar Jérôme Sopoçko från Askia.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Jonas Viksten
”Redan dubblerat click-through rate på egna artiklar”