Keymetrics

Webbläsaren Opera ser hur många som spårar dig

I den senaste versionen av webbläsaren Opera visar spårningsblockeraren exakt hur många som faktiskt spårar vad du gör på nätet.

Webbläsaren Opera släppte i förra uppdateringen en spårningsblockerare med syfte att göra webben snabbare fast du har reklamblockeraren aktiverad.  I senaste versionen, Opera 65, visar programmet exakt vad den har blockerat och vilka sajter. Det går alltså att se vilka sajter som vill veta vad du gör.

Så här gör du för att se vilka som spårar dig: Klicka på sköld-ikonen till höger om adressfältet. Där kan du anpassa inställningarna för reklam och spårning på den aktuella sajten. Det går även att få en lista över de blockerade sajterna som spårar dig.

Andra funktioner som webbläsare erbjuder är reklamblockerare och gratis VPN.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Origo lägger ned Täby-kontoret