Keymetrics

Nördvarning: Nu kan du prata med din Excel

Om du verkligen gillar Excel så är den här nyheten en godis.

Hej min fina Excel! Idag skulle jag vilja göra en XLookUp på andra bladet. Skulle det vara okej för dig?

Microsoft har uppdaterat Excel med taligenkänning. Så nu kan du prata med alla siffrorna, med Natural Language Queries.

Natural language query is another step toward making data insights and visualization more approachable and accessible to users with various levels of Excel experience. Novice users will not need to know how to write a formula to gain useful insights from their data, while power users will be able to save time by automating the data discovery process by simply asking the right questions and quickly adding charts and tables they need for better and faster decisions, förklarar Microsoft.

Funktionen finns nu tillgänglig om du tillhör VIP-gänget Office Insiders.

Här kan du läsa mer. 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu kan du skicka meddelanden på Insta från datorn