Keymetrics

Här är webbläsaren som ska konkurrera med Google Chrome

händer som skriver på dator

En ny webbläsare med fokus på integritet har precis lanserats. Frågan är om den kan ta användarandelar från den allt mer populära Chrome.

Googles webbläsare Chrome är helt klart den mest populära webbläsaren världen över. Chrome används av mer än 70 procent bland desktop-användare, visar statistik från Statista.

Webbläsare Brave har nyligen lanserats i beta-version. Brave samlar inte in användardata i samma utsträckning, enligt Brave. Dessutom ska den vara upp till åtta gånger snabbare än både Chrome och Safari.

Trots att den första versionen precis har släppts har de redan åtta miljoner användare. Jämfört med Firefox (100 miljoner användare) och Chrome (mer än en miljard användare) är det dock små siffror.

”Våra servar varken ser eller lagrar din surfhistorik – den förblir privat på dina enheter, tills du väljer att ta bort den”, skriver Brave på sin hemsida.

Webbläsaren blockerar annonser som registrerar din surfhistorik. Detta görs automatiskt vilket betyder att den samlar in betydligt mindre data. Du ska även kunna se hur många annonsörer som blockerats på Braves dashboard.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Här är länderna med flest överträdelser mot GDPR