Keymetrics

Google förändrar funktionaliteten med automatiska annonser i Google Adsense

Googles automatiska annonser

Google Adsense
Google Adsense

Med Googles automatiska annonser så placerar du som publicist enkelt annonser på hela din webbplats. Google optimerar automatiskt placeringen av annonserna och du behöver inte göra någon mer än att lägga ut en kodsnutt på webbsidan.

Förändringar i funktionalitet

Det senaste året har Google genomfört ett par förändringar som påverkar dig som är publicist. En generell, men viktig ändring, som genomfördes för cirka ett år sedan är att alla webbsidor i ditt nätverk nu måste godkännas specifikt. Historiskt kunde du som godkänd publicist fritt placera annonser på olika webbsidor. Google har även börjat ställa krav på att varje webbsida har en ads.txt-fil och att denna fil är uppdaterad med rätt information rörande ditt annonskonto.

En viktig ändring som nu införts gällande automatiska annonser är implementeringen. När de lanserades var du tvungen att lägga ut specifika script på de sidor som du ville ha denna typ av annonser på.

Den ändring som nyligen genomfördes innebär att automatiska annonser nu enkelt kan aktiveras i administrationsgränssnittet bara du har en godkänd adsense-annons på din webbsida. Har du tidigare lagt ut manuella script för automatiska annonser på enstaka sidor så kommer din webbplats automatiskt att aktivera dem för alla sidor. I administrationsgränssnittet kan du styra hur mycket annonser som du vill ska visas samt spärra annonser från att visas på specifika sidor.

Så fungerar Googles automatiska annonser

Automatiska annonser använder smart teknik för att tolka din webbsidas struktur och för  upptäcka om där redan finns annonser från adsensenätverket. Utifrån dessa faktorer placeras annonser automatiskt ut på din webbsida.

Vad är Google Adsense

Google Adsense är en tjänst för webbplatsägare som gör att de kan tjäna pengar på annonsvisningar. Webbplatsägaren upplåter helt enkelt en yta på sina webbplats där Googles annonser kan exponeras. Vill du synas på dessa ytor i olika nätverk så väljer du detta när du lägger upp din annons i Google Ads.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Ny rapport om hur pandemin påverkar influencer marketing