Keymetrics

Trots streaming väljer många att ladda ned

Allt fler konsumenter väljer att ladda ned tv-innehåll på mobilen när de inte har möjlighet att streama. Det visar nya siffror från Penthera.

Enligt Penthera, företaget som tillhandahåller tekniken bakom nedladdning för bland andra CBS, Fox och HBO Europe, har antalet nedladdningar ökat med 131,9 procent jämfört med föregående år. I genomsnitt laddar Pentheras premiumkunder ned 3,5 – 5 videoklipp varje månad.

Konsumenter väljer helt enkelt att ladda ned serier och filmer när de inte har kan streama, exempelvis under flygresan eller på platser där det inte finns någon täckning.

De flesta stora OTT-aktörerna – Netflix, Amazon, CBS – tillåter nedladdning av sitt innehåll. Enligt företagets forskning förväntar sig även majoriteten av alla konsumenter i USA (59 procent) att streamingtjänster har en nedladdningsfunktion.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
graf som når nya höjder
Alibaba slår nytt rekord på Singles Day