Keymetrics

Nu kan alla köpa sökannonser på Facebook

Efter att ha testat formatet i nära ett år rullar så Facebook ut sökannonser för alla.

Annonserna dyker upp när en användare söker efter en produkt, tjänst eller företag i kommersiellt syfte. Än så länge syns sökannonserna bara i mobilen.

För att få annonser att synas i söket på Facebook ska du välja ”Automatic Placement” eller ”Automatisk placering” för annonser som syns i nyhetsflödet. Eller välja ”Facebook Search Results” eller ”Facebook sökresultat” i Ads Manager när du skapar en annons för nyhetsflödet. Som du märker är sökannonser inte en fristående produkt, utan måste köpas med visningar i nyhetsflödet.

Sökorden som du vill synas på bestämmer inte du själv, utan det gör Facebook. Men du kan själv bestämma text, beskrivning etc som påverkar resultatet.

Här kan du läsa mer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Acast offentliggör för första gången sina lyssnarsiffror