Keymetrics

Nu är mensemojin här vilket firas av Plan International

I den senaste uppdateringen av operativsystemet för Iphone finns den efterlängtade mensemojin i form av en droppe blod. Målet med den nya emojin är att bryta tystnaden kring mens, enligt barnrättsorganisationen Plan International.

Det är fantastiskt att mensemojin är här, eftersom den är ett steg på vägen att bryta tystnaden och stigmat kring mens, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare på Plan International Sverige.

Mensemojin blir nu verklighet efter ett förslag från Plan International som också drivit kampanjen #periodemoji som ett led i att bekämpa de olika problem flickor i världen upplever i sin vardag i samband med mens.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Så här många följare måste du ha på Instagram för att tjäna en vanlig lön