Keymetrics

Google ändrar om i sin algoritm vilket påverkar en av tio sökningar

Med hjälp av NLP ändrar Google sin algoritm vilket estimeras påverka en av tio sökningar.

Bakom ändringen är Natural Language Processing (NLP) som Google numera använder för att förbättra söket.

Google hävdar att resultaten blir bättre för användarna genom att sökmotorn förstår hur ord relaterar till varandra i meningar. Med kontexten ska sökningarna bli mer relevanta vilket i sin tur påverkar vilka som syns i Googles SERP. Totalt är det 10 procent av sökningarna på engelska som påverkas, enligt Google.

Här kan du läsa en mer detaljerad artikel som listar alla ändringar.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Avhoppare från Netigate drar igång eget