Keymetrics

Firefox vill hindra sociala medier från att spåra dig

Facebook, Twitter och Linkedin spårar dig inte bara på sina egna sajter utan även över hela nätet.

En av de smartaste sakerna som sociala medier gjorde var att införa gratis gilla-knappar som kunde läggas ut på bloggar, nyhetssajter och mer. Varje gilla-knapp är också en tracker som följer dig runt på nätet. Med den kan exempelvis Facebook se allt du gör även utanför deras väggar.

Nu vill Firefox sätta stopp för den här spårningen med lanseringen av version 70 av sin webbläsare.

Om du vill vara mer anonym på nätet ska du ladda ned och installera senaste versionen av Firefox.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
LRF Media
17 miljoner kronor i vinst för LRF Medias verksamhet