Keymetrics

Allt fler väljer mindre skärmar

  1. Försäljningen av wearables ökar och förväntas nå 52 miljarder dollar år 2020, enligt nya siffror från Gartner.

I år beräknas försäljningen nå 41 miljarder dollar globalt, där försäljningen av smarta klockor ökar med 34 procent och smarta klädesplagg 52 procent.

More users coming into the smartwatch segment are replacing wristbands with smartwatches. While brand leaders Apple Watch and Samsung Galaxy Watch command premium pricing, lower-priced players such as Xiaomi and Huawei will counterbalance high-priced smartwatches with lower cost smartwatches, säger Ranjit Atwal, senior research director på Gartner.

Gartner förutspår även att försäljningspriset på smarta klockor kommer att gå ned 5 procent mellan 2020 och 2021.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Mobilen dominerar e-handeln men inte alltid för köp