Keymetrics

Youtube satsar över 1 miljard kronor på originalinnehåll för barn

Kort efter att Youtube lanserade sin nya Kids-satsning, Youtubekids.com, får vi veta att de även tänker satsa på originalinnehåll. En miljard kronor ligger i potten som ska locka barnen till Youtubekids.com.

Investeringen kommer att fördelas ut över tre år.

We know these changes will have a significant business impact on family and kids creators who have been building both wonderful content and thriving businesses, so we’ve worked to give impacted creators four months to adjust before changes take effect on YouTube. We recognize this won’t be easy for some creators and are committed to working with them through this transition and providing resources to help them better understand these changes.
We are also going to continue investing in the future of quality kids, family and educational content. We are establishing a $100 million fund, disbursed over three years, dedicated to the creation of thoughtful, original children’s content on YouTube and YouTube Kids globally, skriver Youtube.

Här kan du läsa mer information från Youtube. 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Responsiva sökannonser på Google – nu även på svenska