Keymetrics

Streamingtjänster dominerar musikbranschen

Allt fler streamar musik via tjänster som Spotify och Apple Music, något som avspeglar sig i branschen.

Intäkterna för streamingtjänster i USA ökade med 26 procent under första halvåret 2019. Det rapporterar The Wall Street Journal. Det innebär en intäkt på 4,3 miljarder dollar vilket representerar ungefär 80 procent av branschens övergripande intäkter.

Andelen som betalar för abonnemangstjänster ökade med 31 procent. Svenska Spotify har över 100 miljoner betalande användare och Apple Music har 56 miljoner. I USA ökade intäkterna med 18 procent under första halvåret och uppgick till rekordhöga 5,4 miljarder dollar.

Samtidigt ökar även försäljningen av både vinyl och CD-skivor, med 5 respektive 13 procent.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Ska Microsoft lyckas med sin nya webbläsare?