Keymetrics

Google Analytics lanserar smarta listor för högre konverteringar på din sajt

Med hjälp av maskininlärning fastställs vilka användare som med störst sannolikhet konverterar i senare sessioner.

Smart List är en målgrupp som Google Analytics hjälper dig att bygga upp. Vilka som ingår i målgruppen förändras hela tiden beroende på deras beteende och hur sannolikt de konverterar till interaktioner med Googles annonser, som du har på din tjänst.

Maskininlärning använder ett flertal signaler, som plats, enhet, webbläsare, hänvisningsadress, sessionslängd och antal sidor per besök, för att identifiera användare i målgruppen. Modellen uppdateras vanligtvis dagligen för att återspegla den senaste datan som Analytics har tillgång till, och användare läggs automatiskt till eller tas bort från målgruppen baserat på den modellen, skriver Google.

Här kan du läsa mer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Accenture slår in öppna dörrar med undersökning om kundlojalitet