Keymetrics

EU granskar Facebooks kryptovaluta Libra

Nästa år hoppas Facebook på att lansera sin egen kryptovaluta Libra. Nu ska dock valutan granskas av EU:s konkurrensmyndighet.

Facebooks digitala valuta blev godkänd för ungefär två månader sedan, men ska alltså nu granskas av EU. Det man oroar sig för är att den nya valutan kan stänga ute konkurrenter och skapa begränsningar genom hur de använder information och konsumentdata.

Libra planeras finnas tillgänglig för alla som har en mobiltelefon. Facebook ska skapa en digital plånbok för WhatsApp och Messenger.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
CRM-service startar bolag i Sverige