Keymetrics

Comscore är först ut att certifieras för Mobile Web Viewability

Mätföretaget Comscore är första bolaget att certifieras av ABC (Audit Bureau of Circulations) för sina mätningar av mobil viewability för både display och video.

Lite historia: ABC (tidigare ABCe) är en av de första organisationerna i världen som satte ned foten för hur man ska räkna trafiken på webben. Nästan alla av dagens tjänster (som KIA-index och TS) och mätföretag använder den standard som ABC satte en gång i tiden.

Comscore lanserade sin produkt vCE år 2012 och det är först nu som ABC varit klara med sin certifiering. vCE erbjuder realtids data för kampanjer på både display och video i mobila enheter. Resultatet är nettovisningar, annonsleveranser in-view och brand safe.

The industry is looking for reliable third-party measurement that itself has been independently verified, and we’re delighted that our auditing services against the JICWEBS Viewability Principles are helping to build trust in this way. We congratulate Comscore on becoming the first company to have a product audited for viewability in our mobile environment, kommenterar ABC.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Youtube Rewind 2019
Youtube Rewind 2019 är här