Keymetrics

Apple blockerar mätningar med tredjepartskakor

Apple följer i Firefox fotspår och tänker blockera mätningar med tredjepartskakor. Så när ska mätföretag som använder metoden fatta att man mäter helt fel?

Tänk dig att du står i kupol som är helt täckt med ljudisolerat material. Alla där ute går förbi och hör inte dina rop. Inne i kupolen har du bevis på att det som händer där ute skadar, förhindrar och är bara helt fel. Men eftersom du är inne i en ljudisolerad kupol blir du ignorerad. Så känns det för mätexperterna som varnat om trejdepartskakor i flera år. 

Varje gång en besökare som använder en webbläsare som blockerar tredjepartskakor används istället fall-back-tekniken som utgår från IP-adressen, time-stamp och andra loggvariabler. Men den skapar ingen unikitet vilket resulterar i att siffrorna blir uppblåsta.

Visst ser det bra ut för publicisten men för annonsören blir det helt galet.

Här kan du läsa mer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Projektledare Digitalisering till Kia Motors