Keymetrics

TEST: Sjukt sköna lurar från Sudio

Nu har jag testat nya Sudio Tolv som är senaste generationen lurar från det svenska företaget. Jag gillar alla deras hörlurar och jag använder lite olika modeller från dem för olika ändamål och var nyfiken på deras utmanare till Apple Airbuds som är lika till både modell och pris.

Jag har två telefoner, en privat och en för jobbet. Jobbtelefonen kör jag Apple lurar med sladd och nu senast har jag börjat använda Airbuds för jobbsamtalen. Den privata är kopplad till mina lurar från Sudio och mitt poddlyssnade och för att kunna lyssna på musik när jag cyklar till och från jobbet och på gymmet. Jag använder olika Sudio-lurar för cykling och gym. När jag cyklar kör jag deras Regent Black som är en over ear modell och på gymmet har jag deras Sudio Tre en in ear modell som har ersatts med en modell som heter tretton som jag inte har provat än.

Men de senaste veckorna har nya Sudio Tolv fått ta plats både till och från jobbet och på gymmet. När jag packade upp de nya lurarna uppfattade jag att de var otroligt snabba och enkla att komma igång med, bara att synka de två olika lurarna med varandra och leta upp den via Bluetooth på min iPhone och så var jag igång och kunde fortsätta på min Spotify spellista direkt efter en minut.

De är superenkla att använda, här kommer en snabb manual

– Enkelt tryck – sätt igång att spela eller pausa
– Dubbeltryck vänster hörlur – spola tillbaks en låt
– Dubbeltryck höger hörlur – spola fram en låt
– Trippeltryck vänster hörlur – sänk volymen
– Trippeltryck höger hörlur – höj volymen

Det känns även som att Sudio Tolv har bättre räckvidd än tidigare modeller, det tar ett tag att hitta hur de ska sitta i öronen och det finns lite olika plug-ins som det är värt att lägga lite tid på så att de sitter kvar under ett hårt gympass.

En sak som jag förvånades av var den bra basen som inte brukar vara lika bra på in ear modeller som over ear modeller. Men ljudbilden är mycket bra när man väl har justerat in rätt storlek på de olika adaptrarna till öronen, klart bättre än många konkurrenter.

Som sagt det krävs lite tillvänjning att ha lurar som sitter löst i öronen utan sladd, men när man väl har fått till det undrar man hur man har kunnat leva med sladden som håller ihop de trådlösa lurarna och som trasslar sig i nacken. Sudio säger att man ska klara 7 timmar mellan laddningar, jag har inte testat om det stämmer exakt, men jag laddar dem väldigt sällan så de har riktigt bra batteritid.

Det känns som de nya trådlösa Sudio Tolv kopplar ihop sig bättre med mobilen och inte klipper som de gamla gör ibland när det är dålig täckning som uppskattas när man cyklar vid centralen där det är mycket störningar som kan störa trådlösa enheter..

Nu har nya Sudio Tolv i princip vuxit fast i öronen på mig och jag har svårt att tänka mig några andra trådlösa hörlurar när jag cyklar till och från jobbet eller går till gymmet. Dessutom är deras etui där man förvarar och laddar lurarna oerhört trevligt och snyggt när man ska packa upp och i dem när man ska använda den eller lägga ifrån sig dem.

Jag är helt enkelt sjukt nöjd med mina nya lurar och rekommenderar att ni testar dem

Är du sugen på nya Sudio Tolv har vi fixat en rabattkod som du kan använda ”15dagensanalys”

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
RTL AdConnect och TVSquared vill förse Europa med kampanjmätningar