Keymetrics

Startat en Facebook-grupp? Nu kan du bli personligt ansvarig

Grundare och administratörer till grupper på Facebook kan nu bli personligt ansvariga för vad som skrivs i gruppen, det skriver Sveriges Radio.

Förra veckan föll en dom om brott mot lagen för elektroniska anslagstavlor. Grundare och administratörer kan nu bli personligt ansvariga för vad andra kommenterar i gruppen, exempelvis rasistiska kommentarer.

Sofie Heilborn administrerar gruppen Lägenheter i Stockholm med nästan 150 000 medlemmar. Till Sveriges Radio kallar hon konsekvenserna av domen för fullkomlig galenskap.

Att jag som enskild person ska kunna bli dömd för vad någon av mina cirka 150 000 medlemmar skriver. Ska jag förhandsmoderera 5000 kommentarer om dagen – vem orkar sitta med 5000 kommentarer om dagen?

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
WhatsApp lanserar katalogfunktion för att sälja produkter i appen