Keymetrics

Nya rekordsiffror för Sommar i P1

Anders Hansen och Bibi Rödöö. Foto: Sveriges Radio

Sommar i P1 har redan slagit sitt eget lyssnarrekord från förra sommaren. Under premiärveckan lyssnade över 1,5 miljoner på Sommar i P1 – en ökning med nära 50 procent jämfört med motsvarande vecka 2018. Siffrorna presenterades idag på Poddindex.

Under sommaren är Sommar i P1 i särklass Sveriges största podd. Den Sommarvärd vars program nått flest poddlyssnare hittills är överläkaren i psykiatri Anders Hansen, följd av entreprenören Isabella Löwengrip, skådespelaren Fares Fares och konstnären Stina Wollter.

Poddlyssnandet i Sverige går starkt framåt och över 30 procent av befolkningen lyssnar på poddar varje vecka. Förra året blev Sommar i P1 Sveriges största podd med toppnoteringar på 1,2 miljoner unika enheter i total veckoräckvidd. En vecka in på årets säsong är det rekordet redan slaget.

Det känns helt fantastiskt att så väldigt många och allt fler lyssnar på Sommar som podd! Samtidigt har denna premiärvecka fortsatt höga lyssningssiffror när programmet sänds i radio, säger Sommar i P1:s programchef Bibi Rödöö. Det är upplyftande och glädjande att Anders Hansens Sommarprat om hjärnforskning och mental hälsa intresserar så många, säger Bibi Rödöö.

Under Sommars premiärvecka lyssnade totalt över 2,7 miljoner på poddar från hela Sveriges Radios utbud under förra veckan (v 26) vilket även innebär ett nytt rekord för hela Sveriges Radio.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Syftet med din text är viktigt för SEO