Keymetrics

Ny tjänst visar hur annonsörer spårar dig nätet

händer som skriver på dator

Hur går det egentligen till när du får riktade annonser på nätet efter att ha sökt på vissa produkter och tjänster? Mozillas nya tjänst Track This belyser just detta.

När du surfar runt på nätet sparas cookies, eller kakor, på din dator eller mobil. Därför ser du reklam för sådant som du nyligen läst om på nätet.

Mozillas har nu släppt tjänsten Track This där du kan ser exakt hur det går till. Du kan välja mellan fyra olika personas som representerar fiktiva användare med olika intressen och livstil. När du väljer en av dessa öppnar Track This hundratals sajter som relaterar till profilen du har valt.

Mozillas tjänst visar på ett enkelt sätt hur webbsidorna du besöker, produkterna du söker efter och ditt beteende på nätet ständigt övervakas så att annonsörerna kan ge dig annonser som de tror att du gillar.

Här kan du testa tjänsten Track This.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Facebook satsar ännu mer på lokala nyheter