Keymetrics

Tips: Fler öppnar mailen när du har emojis i ämnesraden

Använder du emojis när ni kommunicerar med era kunder eller potentiella nya kunder? Om inte är det dags att tänka om!

Adobe har släppt sin första någonsin Emoji Trend Report. I undersökningen tillfrågar de fler än 1000 emoji-användare i USA om hur emojis påverkar livet, kommunikation och relationer.

Rapporten visar bland annat att majoriteten (81 procent) anser att de som använder emojis är mer vänliga och lättare att närma sig. Det framkommer också att 65 procent är mer bekväma att uttrycka sina känslor via emojis än i ett telefonsamtal.

Mer än hälften (58 procent) av alla användare är mer benägna att öppna ett mejl från ett varumärke som har en emoji i ämnesraden. Nästan hälften (44 procent) är mer benägna att köpa en produkt som har marknadsfört med emojis.

Läs mer om rapporten här.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Min idé om contextual targeting dyker upp på nytt