Keymetrics

Instagram firar Pride 2019 med nya lanseringar

I veckan lanserade Instagram nyheter kring hur vi kan fira Pride 2019.

Instagram lanserade nya funktioner som de hoppas kommer inspirera både till uttryck och stöd för alla HBTQ+ personer på plattformen.

Bland annat uppdaterades könsalternativen under ”Profil”. Populära HBTQ+ hashtags kommer att visas i en regnbågsgradient i ”Flödet” och regnbågsringar i ”Händelser”. Anpassade Pride-kameraeffekter som är utformade av HBTQ+ digital/augmented reality-konstnärer kommer att vara ett alternativ och tillgängligt genom att följa utvalda kreatörer.

Produktuppdateringar:

  • Uppdaterar könsalternativ i Profil, något som kommer lanseras den 24 juni, för att vara mer inkluderande mot trans- och icke binära individer. Under de närmaste veckorna kommer du att kunna välja mellan: man, kvinna, föredrar att inte säga och ett anpassat inmatningsfält.
  • Lanserar även publikfavoriter och nya produktfunktioner för att inspirera HBTQ+ uttryck både i Flödet och Händelser, bland annat:
    I samarbete med GLAAD har Instagram identifierat några av de mest använda och populära hashtagsen i HBTQ+ sammanhang, vilka nu blir en regnbågsgradient när de används i Flödet och en regnbågehändelse när den används i Händelser.

Vi är också stolta över att se en våg av HBTQ+ digitala/augmented reality-konstnärer, inklusive @codymesh, @amberarcadia, @danmollervfx, @shaunpez och @chrislprice skapa anpassade kameraeffekter för Pride, skriver Instagram i ett mail till Dagens Analys.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Travis Scott Fornite
Över 12 miljoner tittade på Travis Scott konsert i spelet Fortnite