Keymetrics

Youtube firar 2 miljarder unika tittare

Youtube har i dag två miljarder unika tittare som ser på 250 miljoner timmar youtube-innehåll via sina tv-apparater, varje dag.

Tittandet på tv-apparater har ökat med 39 procent på mindre än ett år, även om 70 procent av tittningen fortfarande sker på bärbara apparater.

För Google är tv-apparaten ett lyft vad det gäller sina reklammätningar. Enligt en undersökning ökar ad recall med 112 procent och köpintentioner med 53 procent. Därför ändrar Youtube om sin P-score för att lyfta fram innehåll som kan visas på tv-apparater och innehåll som ”exhibits higher production value.”

I USA deklarerar Youtube att de når fler tittare i åldrarna 18-49 år än landets samtliga tv-kanaler tillsammans. Enligt en undersökning är Youtube samtidigt den näst populäraste tv-tjänsten för 18–34-åringar i USA. Klar favorit i undersökningen är Netflix medan endast sex procent föredrar de traditionella tv-kanalerna som NBC, CBS och Fox.

Här kan du läsa mer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
”Fler använder datorer istället för mobiltelefonen” för att handla på nätet