Keymetrics

Stripe anställer Google-veteran

Matt Henderson, Head of Global Eng EMEA, Stripe

Stripe ökar investeringarna i Europa och anställer Google-veteranen Matt Henderson som produktchef med ansvar för Stripes produktstrategi.

Matt Henderson kommer att leda Stripes tekniska verksamhet i Europa. Hans uppgift blir att forma utvecklingen av Stripes produkter.

Matt Henderson har tidigare arbetat på Google där han ledde företagets strategi för att skala upp globala appar och spelmarknaden Google Play. Liksom många medarbetare på Stripe är han även en före detta entreprenör. Matt Henderson har bland annat varit med och byggt shoppinganalysplattformen Rangespan som förvärvades av Google 2014.

Han har också varit med om att skala upp Amazons etabelering i Europa under tidiga fasen. Där började han som produktchef och avslutade sin karriär i bolaget med att leda Amazons marknadsstrategi i Europa, där han ansvarade för stora team och flera funktioner, inklusive produkthantering, kontohantering och affärsutveckling.

Matt Hendersons erfarenhet av att skala upp stora teknikteam på multinationella IT- företag, hans beprövade tekniska skicklighet för att lösa komplexa tekniska problem och hans entreprenörsanda gör honom till en perfekt ledare som kommer att ta Stripe till nästa nivå i Europa.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Statens järnvägar satsar på virtuell verklighet