Keymetrics

Poddindex får in fler poddar och ny distributör

En poddistributör och en poddaktör ansluter sig nu till Poddindex efter en tids validering av data.

Pod.space – som ägs av Bowtie AB – samt Make Sense Media med Felicia Lagerwall som har poddarna Filip och Fredrik, Pillowtalk, Veckans Bläcka, Parnevik & Engblom, Nu ska du få höra, med Malin och Anithamed flera börjar nu publicera sina siffror på Poddindex.

Med den nya distributören får poddare ännu ett alternativ att välja, om de vill publicera sina siffror på Poddindex.

Poddindex visar räckviddsmätning för poddar med siffror för hur många unika som lyssnat och hur många avsnitt som lyssnats.

Kommentar från Bowtie:

Vi startade Pod.space sommaren 2018 och har sedan dess tillsammans med ett fåtal stora poddar testat tjänsten inför en bredare lansering under 2019. Att redan nu kunna erbjuda våra svenska kreatörer ett rättvist mätinstrument för lyssnarsiffror är fantastiskt roligt. Det känns även som ett viktigt steg i helt rätt riktning när vi i branschen äntligen enats kring hur lyssnarstatistik ska beräknas.

Felicia Lagerwall, Make Sense Media:

Vi är oerhört glada att vi funnit en plattform som möjliggör att vi kan ansluta oss till Poddindex. Vi ser detta som ett led i att skapa mer transparens i podcastbranschen och detta öppnar upp för att fler aktörer kommer att kunna ansluta sig till Poddindex framåt. Pod.space är ett alternativ för alla de podcastkreatörer som vill arbeta fristående från de större mediehusen, och det är en spännande utmanare till de stora internationella plattformarna.

Peter Mackhé Sveriges Annonsörer kommenterar samarbetet:

Vi på Sveriges Annonsörer ser fram mot samarbetet med Pod.space och Make Sense Media och det är kul att få in räckviddssiffror för deras populära poddar till Poddindex.

Det är bra för hela branschen med fler alternativ som alla poddkreatörer kan välja mellan när de vill redovisa korrekta siffror för hur många som lyssnat på deras podd via en gemensam mätstandard för branschen.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
UPPDATERAD: Vad gör sajtägarna när besökarna sviker? Jo, man ändrar hur man redovisar sina siffror förstås!