Keymetrics

Life of Svea köper Nyheter24-Gruppen

Mediehuset Life of Svea köper sajterna Nyheter24, Modette, Blogg.se, Kwiss.me och Tyda.

I köpet ingår också poddarna “Studio Allsvenskan” och “I sanningens namn med Gabriella Bark”, samt bolagets Creative Studio.

Kvar i koncernen är esportsbolaget Fragbite, och ad tech-bolaget Netric.

Herregud vilken galen och helt underbar resa detta har varit. Jag är oändligt stolt över hur vi har byggt upp Nyheter24 och dess systersajter. Peter Scheffer som nu köper oss är en av Sveriges absolut bästa medieentreprenörer, och Patriks och min baby kunde inte fått ett bättre hem. Jag är både glad och ledsen idag!, säger Douglas Roos, medgrundare och ägare av Nyheter24-Gruppen.

Peter Scheffer, ägare Life of Svea kommenterar affären så här:

Det känns jättekul att vi fick till den här affären! Nyheter24-Gruppen är en väldigt bra match till våra befintliga medier, och vi har en snarlik målgrupp i form av kvinna 18-45 år. Med den här sammanslagningen öppnas många nya, spännande möjligheter upp för våra annonsörer, där vi kan ta ett samlat kreativt grepp över mediegränserna.

Vi ser verkligen fram emot att fortsätta den resa som Douglas och Patrik har påbörjat med Nyheter24-Gruppen, och ta den vidare och växa ännu mer. Tillsammans får vi också en väldigt bra räckvidd i målgruppen med en bruttoräckvidd på cirka 3,5 miljoner unika besökare per vecka.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Få innehåll rekommenderat beroende på ditt humör