Keymetrics

Globalt samarbete för att mäta rörlig bilder

Fyra har gått samman för ett globalt samarbete att mäta rörliga bilder, och tillsammans skapa en internationell standard.

Det är Barc (Indien), Médiamétrie (Frankrike), Numeris (Kanada) and Video Research (Japan) som tillsammans bildat Global Alliance for the Measurement of Media Audiences (Gamma). Gamma ska säkra ’video audience measurement’ och ta fram internationella mätregler.

Managing Director för samarbetet är Brad Bedford som tidigare arbetat på Simmons Research och Arbitron (numera Nielsen Audio).

Audience measurement across the world needs to constantly innovate to keep pace with emerging trends. We at Barc India have always been open to learning from our global counterparts and this alliance offers a platform to not only learn from our peers, but also contribute, kommenterar Barc.

There is an ever-increasing demand for cross device measurement internationally. We are confident this alliance will be a source of great knowledge sharing and continued learning for the industry, säger Brad Bedford om satsningen.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
3 tips för att starta en webbshop