Keymetrics

Twitter ökar antalet användare

Twitter har ökat med nära ett Sverige i antalet användare per månad under årets första kvartal.

Twitter lever och dör med antalet användare som tweetar ut sina tankar. Under första kvartalet ökade antalet med nio miljoner konton. Totalt har tjänsten i skrivande stund 330 miljoner användare.

Vi är nu över 10 miljoner invånare i Sverige men jag tycket det skrev så bra med att de ”ökade med ett Sverige”. 

Även omsättningen ökade till 787 miljoner dollar, vilket var över analytikernas förväntningar.

En effekt är nog Trump som envisas med att kommunicera till omvärlden via Twitter om den amerikanska landsapparaten. Den andra är att allt fler medier hoppar på och skjutar ut sina auto-tweets. En tredje är att vi nog tröttnat på för mycket info och en kort liten tweet räcker långt för att ha koll på vad som händer i världen.

Så, vad säger det här dig? Jo, att det går bra för Twitter och att allt fler börjar nu ta kanalen på allvar. Annonsörerna flockas dit användarna flockas så om du känner för att testa en ny kanal att nå ut på kan Twitter vara ett alternativ. Men tänk på dubbeltäckningen för sannolikt lär du nå samma individer om du även syns på Facebook och Google

Här kan du läsa mer.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
HuffPost ska säljas