Keymetrics

Trots att det skadar oss väljer vi en allt mer stillasittande livsstil

Kvinna som sitter med sin dator vid ett skrivbord

Att det är farligt för hälsan att sitta för mycket är inget nytt. Men trots insikten framkommer det att vi faktiskt sitter mer än tidigare, visar en ny undersökning.

Studien har undersökt hur mycket amerikanska tonåringar och vuxna sitter per dag under åren 2001 till 2016. Det visar sig att den tid vi sitter har gått från 6,4 timmar per dag till 8,2 timmar per dag.

En anledning till ökningen tros vara att vi spenderar allt större del av vår fritid mer våra datorer och mobiltelefoner.

Vi svenskar är inte bättre. I Sverige sitter vi stilla i snitt 9 timmar per dag, och yngre personer har ett mer stillasittande liv än äldre. Män i åldern 18-29 är de som sitter allra mest.

Samtidigt skryter vi om det nyinköpta gymkortet och alla aktiviteter som vi säger på Instagram att vi sysslar med. Men det går inte att jämna ut balansen med 1 timme på gymmet efter 8 timmars sittande. Tyvärr lär vi inte få se en ändring med tanke på att samhället blir allt mer datoriserat och med det stillasittande.

Filmen Surrogates med Bruce Willis kanske inte är så crazy ändå.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Röster från Almedalen: Kommunikatör om hur man bör tänka för att använda ljud i kommunikationen