Keymetrics

Sverige en hotbed för MarTech

Ny studie gjord av Avaus visar att Sverige är en betydande marknad för martech-bolag. Med 154 företag som identifierats med huvudkontor i Sverige har landet betydligt fler martech företag per capita än USA.

Avaus studie visar att 80 procent av alla investeringar är koncentrerade på ett fåtal områden varav eCommerce plattformar är det största. Aktörerna är inte begränsade till Stockholm, även om mer än 100 företag har sitt huvudkontor där.

Stockholm är den ledande martech huben för Sverige, följt av Göteborg, Malmö och Lund. Graden av investeringar och antalet företag talar för en dynamisk martech bransch i Sverige. säger Avaus Business Unit Lead B2B, Sandra Berggren.

Topp 10 lista – Investeringar i martech bolag

1.  Klarna
2. Wrapp
3. Trustly
4. Widespace
5. Bloglovin’
6. Karma
7. Peltarion
8. Amuse.io
9. Funnel
10. Dreams

Här kan du läsa hela studien.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu ska Snap sälja annonser utanför Snapchat