Keymetrics

Inlägg från influencers kan bli annons på eget Instagramkonton

Instagram håller på och utveckla sin annonsaffär. Ett nytt format gör det möjligt att ta ett inlägg från en influencer och göra det till en annons på egna konton.

Tanken är att kunna förlänga räckvidden av ett inlägg från en influencer genom att pusha det vidare med egna konton. Här tjänar både varumärket på att få ut sitt sponsrade inlägg till sina egna följare och influencern når ut utanför egna väggar – en så kallad win-win.

“We got great feedback from the brands that participated that this ad product is helping with some major limitations that can come with organic branded content including targeting and scale,” kommenterar Instagram.

Än så länge finns formatet bara i betaversion men det ser lovande ut att Instagram rullar ut det som färdig produkt.

Enligt marknadsplattformen Mediakix tänker två tredjedelar av annonsörer utöka sitt engagemang på Instagram. Så ett nytt format som denna bli ett välkommet tillskott.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Branscherna som tar bäst hand om sina kunder