Keymetrics

Qlik förvärvar Attunity

Qlik förvärvar alla andelar i företaget Attunity till ett värde av $560 miljoner dollar.

Attunitys jobbar med dataintegration och data management-lösningar. Tillsammans med Qliks analysplattform ska man möjliggöra för företag att nå sin fulla potential inom data.

Här är deras pressmeddelande:

Attunity provides cross-platform data streaming capabilities to support a shift to cloud and real- time analytics. This acquisition further differentiates Qlik by providing an expanded breadth of enterprise data management capabilities and adds an experienced team of data professionals.

Consistent with Qlik’s vision for 3rd generation business intelligence, a strong data management strategy creates the foundation for an enterprise analytics strategy that drives insights and transforms organizations.

“Attunity’s strength in real-time data delivery across complex cloud environments will uniquely position Qlik to help customers lead with data and align their enterprise analytics strategy,“ said Mike Capone, Qlik CEO. “Attunity has demonstrated strong growth in a large market and together we’re better positioned to serve our enterprise customers along with our partner ecosystem to solve the most challenging data problems.”

“We are excited to be joining Qlik, combining our data integration and big data management capabilities with the analytics leader to accelerate our success,” said Shimon Alon, Chairman and CEO of Attunity. “We believe the transaction is in the best interest of Attunity’s stakeholders and provides Attunity with additional awareness and scale to execute our strategic plans as we continue to provide our customers with the premier products and services they have come to expect.”

In a world increasingly reliant on predictive analytics and artificial intelligence, seamlessly moving data in real-time across multiple cloud environments and data lakes has become a business critical issue. With Attunity, Qlik will provide customers with an expanded enterprise data management solution to transform their raw data into a governed, analytics-aware information resource.

Building on Qlik’s extensive partner ecosystem, this acquisition will pull in Attunity’s partner network, further expanding Qlik’s go-to-market reach and strengthening its data lake management and cloud infrastructure partnerships, including Microsoft, Amazon AWS, Cloudera and Snowflake.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Förbättrad kundservice och resultat – därför ska du satsa på omnichannel