Keymetrics

Kläckt ägg vill uppmärksamma psykisk ohälsa

För några veckor sedan lade kontot @world_record_egg upp en bild på ett ägg för att ta rekordet som den mest gillade bilden på Instagram. Nu är den riktiga anledningen avslöjad – att uppmärksamma hur sociala medier påverkar vår psykiska hälsa.

I videon som lagts upp på Instagram visas ett kläckt ägg som säger ”The pressure of social media is getting to me”. Vidare uppmanar videon att de som känner likadant ska uppsöka hjälp.

Bakom kontot hittar vi Chris Godfrey på byrån The & Partnership i London. På frågan om varför han valde just ett ägg kommenterar Godfrey till The New York Times “An egg has no gender, race or religion. An egg is an egg, it’s universal.”

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Röster från Almedalen: Ulf Kristersson om vad som är roligast i Almedalen