Keymetrics

Här är Android-apparna som spårar dig utan ditt godkännande

Tusentals Android-appar samlar in information om användares aktiviteter utan deras vetskap, det skriver Cnet.

I en nyligen publicerad rapport från International Computer Science Institute i Kalifornien framkommer att omkring 17.000 Android-appar samlar in information om användare som sedan används till att skapa riktad annonsering. En datainsamlingen som alltså bryter mot Googles policy om att samla in data för använda till riktad annonsering.

Angry Birds Classic, Subway Surfer, CamScanner och Clean Master är några av de appar som lyfts fram i rapporten.

”We take these issues very seriously,” kommenterar en talesperson från Google. ”Combining Ad ID with device identifiers for the purpose of ads personalization is strictly forbidden. We’re constantly reviewing apps — including those listed in the researcher’s report — and will take action when they do not comply with our policies.”

Här kan du läsa mer. 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Statens järnvägar satsar på virtuell verklighet