Keymetrics

Podcastslyssnande ökar i Sverige

Resultaten från Kantar Sifo visar bland annat att lyssnandet ökar och en nykomling petat Alex & Sigge från poddtronen.

Kantar Sifo som genomfört mätningen kommenterar resultatet:

Under sommarmånaderna (när denna mätning är genomförd) har Sifo sett att konsumtion av podcastslyssnande ökar, och kanske till viss del ersätter print och digital läsning. Det här avspeglar sig i mätningen då ökningarna i denna omgång är mer betydande än förra omgången.

Samtliga av de största poddarna med en räckvidd på över 40 000 lyssnare/vecka har ökat sedan förra mätningen (med undantag för Värvet). Samtidigt minskar 14 stycken av de mindre poddarna sin veckoräckvidd.

En podcast som sticker ut ordentligt är poddtoppens nykomling Skäringer & Mannheimer som klättrar upp som plats 4 med 225 000 lyssnare, efter SR poddarna men före Alex & Sigge som länge legat i topp för de kommersiella poddarna.

Podcastlyssnande ökar med 32 % på veckonivå sedan förra året (2017:2)

Sedan 2015 har vi kunnat följa en stadig ökning av podcastmarknadens utveckling i ORVESTO Konsument. Och ökningen av det generella lyssnandet på poddar fortsätter. Jämför vi utvecklingen 2018:2 med förra mätningen (2018:1) ser vi en ökning på strax under 9 % på veckolyssning. Tittar vi på veckolyssnandet för ett år sedan (2017:2) ser vi en mer betydande ökning på 27 %.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
The Amazing Society vill få bättre representation i reklam