Keymetrics

Köpet av familjeägda Qualtrics är nu klart

SAP har nu köpt Qualtrics för 8 miljarder dollar. Bolaget ska integreras i SAP och plattformen.

Qualtrics är ett gör-det-själv-verktyg för marknadsundersökningar.

Qualtrics grundades av Scott, Ryan och Jared Smith samt familjevännen Stuart Orgill som nu alla delar på 8 miljarder dollar i kontanter.

Trots att de nu alla miljardärer flera gånger om ska grundarna fortsätta driva affären i SAP.

”By tapping into SAP’s more than 413,000 customers and global sales force of around 15,000, Qualtrics will be able to scale rapidly around the world. SAP has a strong track record of accelerating the growth of the innovative companies it acquires, as exemplified by the rapid success of SAP’s recent acquisitions,” kommenterar SAP.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu måste du gå över till Microsoft Teams