Keymetrics

Investerare förväntas lägga bud på undersökningsjätten Nielsen

Under dagen kan Nielsens ägare få ett bud på att sälja hela bolaget. Bakom budet finner vi investerargruppen Blackstone Group.

Budet kan hamna på nära 90 miljarder kronor.

Undersökningsjätten Nielsen grundades redan 1923 av Arthur C. Nielsen, som på den tiden ansågs vara en guru inom konsumentstudier. År 1984 köptes Nielsen av Dun & Bradstreet och delade på bolaget i två – Nielsen Media Research och Consumer Shopping. År 2006 hoppade sex bolag in och gjorde om Nielsen till ett privatägt bolag återigen, för att åtta år senare göra det publikt igen.

Idag är bolaget värt runt 90 miljarder kronor och det är det budet som nu Blackstone Group förväntas lägga.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Acast lanserar köpplats för annonsörer