Keymetrics

Google Assistant finns snart på en miljard enheter

Google Assistant beräknas finnas på hela en miljard enheter i slutet av januari, det meddelar Google.

Siffran, som innefattar mobiler, högtalare och andra smarta enheter där den smarta AI-assistenten finns, har ökat från 500 miljoner sedan maj i år. Det är betydligt fler enheter än konkurrenten Alexa från Amazon, som i nuläget finns på ca 100 miljoner enheter. En stor del återfinns dock på Android-mobiler, där Google Assistant redan är förinstallerat.

Google Assistant finns för närvarande tillgängligt på 30 olika i språk, i över 80 länder, och sedan augusti förra året förstår AI-assistenten svenska.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Life of Svea anlitar Wednesday Media Group för säljet