Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Amazon avslöjar (äntligen) hur många Alexa-enheter de sålt

Amazon har länge undvikit att svara på frågan om hur många Alexa-enheter de egentligen sålt. Men under en intervju i slutet av förra veckan fick vi äntligen reda på hur många det rör sig om. Även om siffran inte är i linje med Googles, så är det fortfarande ett imponerande antal.

Det var under en intervju för The Verge som Dave Limp, Amazons SVP of devices and services, berättade att de sålt över 100 miljoner enheter med deras AI Alexa i. Det innefattar visserligen även licensierade produkter med Alexa, vilket är ca 150 olika produkter, men är ändå en mycket imponerande siffra.

Vi fick med andra ord inte reda på hur långa egna enheter med Alexa som Amazon sålt, men Limp avslöjade även att deras minsta assistent (Echo Dot) sålt över förväntan och nu är slut i lager och återkommer först i februari. Sannolikt var det då många som fick en Echo Dot i julklapp.

Amazon ligger fortfarande en bra bit efter Google, som nyligen avslöjade att de räknat med att ha sålt över en miljard enheter till slutet av januari. Frågan är därför om Amazon har någon chans i striden om de digitala assistenterna. En förutsättning är ju att de inom kort görs tillgängliga på fler språk, något som sannolikt varit en av framgångsfaktorerna för Google Home.

Skribent - personal och organisationsexpert

Dagensanalys

Mattias är psykolog som brinner för emotionell intelligens och personlig utveckling. Han arbetar till vardags med utveckling av ledare och medarbetare samt att se till att organisationer har rätt person på rätt plats.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>