Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Nu ska du kunna live-shoppa på Facebook

Facebook vill ta butiksupplevelsen online. Samma interaktion som du har med säljaren i butiken ska du nu kunna ha på Facebook.

Med hjälp av funktionalitet från Facebook Live Video kan du nu visa upp och beskriva produkter live på Facebook inför dina hängivna konsumenter. Om en kund ser vad hen gillar är det bara at ta en skärmdump och skicka till återförsäljaren. Smidigt!

Även betalning hanteras i chatt-appen.

Hela grejen testas i Thailand vilket verkar vara en favoritmarknad för Facebooks olika tester. Facebook säger att man inte står inför en global utrullning men flera företag säger att de bjudits in att ställa sig på en väntelista för funktionen.

Mikael Karlsson

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>