Keymetrics

Här är de mest sålda prylarna på Amazon

Amazon har nyligen gått ut med hur mycket och vad som sålts på deras plattform under året. Intressant att notera är att röstassistenten Alexa används för att shoppa tre gånger oftare. Mycket intressanta e-handelstrender från jätten Amazon.

Enligt Amazon sålde bolaget flera miljoner Echo Dot som använder just röstassistenten Alexa. Röst börjar med andra ord bli en grej även inom e-handeln.

Mest sålda techprylarna i år var Bose QuietComfort 35 Series II Wireless Headphones, Samsung Flat 65″ 4K UHD 8 Series Smart LED TV, 32GB Apple iPad med Wi-Fi, Wemo Mini Smart Plug, Blue Yeti Blackout USB Microphone och Wyze Cam.

Annan intressant trend är att hälften av alla köp var från Amazon Marketplace, en egen plattform som kan användas av e-handlare för att sälja sina prylar bredvid Amazons egna.

Om du vill läsa hela listan av prylar som toppade Amazon ska du klicka här. 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!