Keymetrics

Desto mer han skänker bort desto mer tjänar han

En kille på Youtube har kommit på den briljanta idén att tjäna pengar på att ge bort pengar. Hans virala videoklipp ses av miljontals.

Pengarna förklarar han kommer in från företag som sponsrar hans give-aways och han själv tjänar på bland annat Google AdSense.

Jimmy “MrBeast” Donaldson har skapat en av de större kanalerna på Youtube genom att ge bort pengar. Varje give-away försöker han skoja till genom att göra det i mynt, 1 dollar sedlar eller i Twitch.

För företag som vill bygga GoodWill är det ett utmärkt sätt att synas genom att få vara med i feel good klipp som blir virala. Varje företag som sponsrar en viss summa skänks bort. Desto större varumärken som jobbar med honom, desto större give-aways kan han göra och desto mer pengar tjänar han själv på bland annat AdSense.

Här kan du läsa mer eller titta på nedan videoklipp där han själv förklarar hur det går till och vad som egentligen hände.

Vi som skriver här på Dagensanalys.se driver också Karlssons Textbyrå. Där hjälper vi företag med innehåll som skapar engagemang. Kontakta oss om du behöver effektiva texter. Samtidigt hjälper du oss att hålla igång Dagensanalys.se.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nordic Morning blir vald som leverantör av digital marknadsföring