Keymetrics

Qualtrics som skulle noteras på börsen säljs istället till SAP

SAP köper Qualtrics för 73 miljarder kronor. Grundarna Stuart Orgill, Jared Smith, Ryan Smith, Scott M. Smith firar med champagne på kontoret.

Vad är Qualtrics?
Tänk SurveyMonkey eller Google Forms fast mer avancerad. Alltså en plattform där du själv kan genomföra undersökningar.

Familjen Smith äger 87,6 procent av bolaget som nu SAP betalar kontant för. Med andra ord har de råd med den finaste champagnen efter att familjen nu kan visa upp 64 miljarder kronor på kontot.

”Our mission is to help organizations deliver the experiences that turn their customers into fanatics, employees into ambassadors, products into obsessions and brands into religions. Supported by a global team of over 95,000, SAP will help us scale faster and achieve our mission on a broader stage. This will put the XM Platform everywhere overnight,” kommenterar Ryan Smith.

”We continually seek out transformational opportunities – today’s announcement is exactly that. Together, SAP and Qualtrics represent a new paradigm, similar to market-making shifts in personal operating systems, smart devices and social networks. SAP already touches 77 percent of the world’s transactions. When you combine our operational data with Qualtrics’ experience data, we will accelerate the XM category with an end-to-end solution with immediate global scale. For Qualtrics, this introduces a dynamic new partner with the belief, passion and scale to bring experience management to millions of customers around the world,” kommenterar SAP.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu får det vara nog tycker Youtube som lanserar TikTok-utmanare